I u mom gradu Vukovar svijetli

Objavljeno u Novosti

Od 1999. godine u RH provodi se akcija pod geslom „I u mom gradu Vukovar svijetli“. Drnišani se također redovito pridružuju spomenutoj akciji, paljenjem svijeća na svojim prozorima. Velika zasluga, kao i obično, za održavanje ove akcije u našem gradu Drnišu pripada Frami Drniš i njihovom duhovnom asistentu Fra Mariu Radmanu. Framašima su se ove godine pridružili i članovi Savjeta mladih Drniš.

U dvorani glazbene škole „Krsto Odak“ u subotu 17. studenoga 2012.godine, održan je prigodan program, pod nazivom „Oprostiti, nikad zaboraviti“ u znak sjećanja na sve žrtve domovinskog rata.

Drniški Framaši upriličili su glazbeno meditativni program, tijekom kojega su čitali tekstove Siniše Glavaševića ratnog izvjestitelja Hrvatskog radija iz Vukovara, ubijenog i sahranjenog na Ovčari, a iz njegove posmrtno objavljene zbirke "Priče iz Vukovara" koje je Glavašević čitao slušateljima za vrijeme okupacije. U Glazbenoj školi Framaši su otpjevali i domoljubne pjesme, a nastupio je i Tamburaški orkestar Krste Odaka. Prikazani su i video-isječci o stradanjima na području Vukovara i okolice, te glazbeni spot "Posljednja bitka". Na samom kraju koncerta svi zajedno otpjevali su pjesmu Bože,čuvaj Hrvatsku.

Nakon programa u glazbenoj školi uslijedio je mimohod drniškim ulicama sa upaljenim svijećama i transparentom "Vukovar ime sveto" do Poljane gdje su svijeće odložene.

Uz brojne građane koji su došli odati počast Vukovaru i njegovoj žrtvi programu su nazočili zamjenica gradonačelnika Drniša Vlatka Duilo i predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja.