Čestitka gradonačelnika g. Josipa Begonje povodom početka nove školske godine

Objavljeno u Objave gradonačelnika

Drage učenice, učenici, učitelji, nastavnici, profesori i roditelji,

Povodom početka nove školske godine, svim učenicama i učenicima u svoje ime i u ime svojih suradnika upućujem dobre želje i puno uspjeha u radu. Na poseban način želim puno uspjeha i Vašim roditeljima, učiteljima, vjeroučiteljima i profesorima.

Posebnu čestitku povodom dolaska u školske klupe upućujem svim prvašićima koji okreću novu stranicu u svom životu, završavajući dio djetinjstva u kojem su bili predani uglavnom igri, a od danas kreću prema poljima i izvorima odgoja i obrazovanja na kojima će usvajati važne spoznaje za svoju budućnost.

Svi se u ovim vremenima nalazimo i u ne tipičnim okolnostima koje će biti poseban izazov za cijelu našu zajednicu u pogledu pridržavanja preventivnih epidemioloških mjera kako bi prisutnost virusa COVID-19 sveli na moguću manju mjeru. Svoj doprinos ovom cilju moramo dati svi zajedno i na ponaosob. Zato molim Vas djeco, Vaše roditelje te prosvjetne radnike da se krajnje ozbiljno odnosite prema epidemiološkim uputama i savjetima odgovornih osoba.

Skrećem posebnu pozornost učenicima da na putu do škole i natrag imaju mnogo opreza u prometu, zato ovim putem apeliram u svoje ime, ali i u ime svih učenika, nastavnika i roditelja na sve sudionike u prometu za povišen oprez. Posebno molim vozače da poštuju prometna pravila u blizini škola i na pješačkim prijelazima kako bi se izbjegle nesreće.

Neka Vam svima bude sretna i uspješna nova školska godina!

Vaš gradonačelnik, mr.sc. Josip Begonja

Čestitka povodom Dana Grada Drniša i blagdana Sv. Roka

Objavljeno u Objave gradonačelnika

Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi prijatelji,

Čestitamo Vam od srca Dan Grada Drniša i blagdan našeg zaštitnika svetog Roka.

Ovo je vrijeme da se prisjetimo svoje prošlosti, a napose da se prisjetimo naših palih hrvatskih branitelja i redarstvenika bez kojih mi danas ne bi bili ovdje, zato se s posebnim pijetetom sjetimo svih onih koji su svoje živote položili za slobodu Drniša i slobodnu Hrvatsku.

Poštovani sugrađani, duboko svjesni činjenice da se nikada u dovoljnoj mjeri nećemo moći odužiti svom Gradu koji nam je dao našu pripadnost, naš identitet, mjestu gdje sagradismo dom, s ponosom nosimo naš Grad uvijek i svugdje u našim srcima.

Vaš predsjednik Gradskog vijeća
Ante Pleadin

Vaš gradonačelnik
mr.sc. Josip Begonja

Priopćenje gradonačelnika Grada Drniša, g. Josipa Begonje

Objavljeno u Objave gradonačelnika

Poštovani,

Kao što sam i najavio, od subote sam, kao i svi članovi moje obitelji, nakon konzultacija s epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, nalazio se u samoizolaciji iz razloga što je jedan član moje obitelji (kći) bio u kontaktu s oboljelom osobom od COVID-19.

Nakon obavljenog testiranja na COVID-19 i dobivenih nalaza (koji su svi negativni na COVID-19) članova obitelji (onih koji su kontaktov kontakt te kćeri koja je kontakt), prema konzultacijama s epidemiološkom službom nema potrebe da članovi obitelji (kao kontaktov kontakt) i dalje ostajemo u samoizolaciji.

Iako nema nikakvih simptoma, te je nalaz negativan, ali kao kontakt, jedan član obitelji ostaje još tjedan dana u samoizolaciji.

Zahvaljujem na razumijevanju!

Vaš gradonačelnik
mr.sc. Josip Begonja

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA 83 KB
2. NALAZ MIKROBIOLOŠKE PRETRAGE 68 KB