Turizam

Napisao/la Administrator. Objavljeno u Turizam

Službene Internet stranice Turističke Zajednice Grada Drniša posjetite na adresi http://www.tz-drnis.hr/

Počeci turizma u Drnišu i okolici početkom XX stoljeća povezuju se sa Ivanom (Đovaninom) Skelin koji je 1908. sagradio prvi hotel u Roškom Slapu. Uz to, organizirao je prve turistčke izlete po Krki brodom koji je prevozio izletnike od Roškog Slapa preko Visovca do Skradinskog buka.

Prvi hotel u Drnišu završen je 1912. godine, i bio je u vlasništvu Rade Grubišica. Sve do početka Domovinskog rata, hotel "Danica" bila je poznato okupljalište Drnišana, kao i njihovih gostiju.

Zahvaljujući svom tranzitnom položaju kao i blizini poznatih izletničkih odredišta i obale, Drniš ima dobre prirodne pretpostavke za razvoj eko/seoskog turizma, obogaćenog ponudom tradicionalnih proizvoda već poznatih u svijetu.

Postojanje dvaju lovačkih društava ("Kamenjarka" - Drniš i "Jarebica" - Siverić) i njihovih održavanih lovnih područja omogućuju perspektivu za razvoj lovnog turizma.

Iako je za sada, bez značajnijih smještajnih kapaciteta, osim Hotela Park u centru grada, sveden na ulogu mjesta tranzita gostiju prema šibenskoj rivijeri, grad Drniš svojim trima najvećim pučkim feštama tijekom turističke sezone daje svoj prilog obogaćenju turističke ponude mjesta na obali:

  • Pučka fešta u Pakovu Selu - 4. kolovoza
  • Miljevačke užance - 21. lipnja
  • Fešta povodom dana zaštitnika grada, Sv. Roka - 16. kolovoza

Važniji izletnički punktovi u okolici Drniša: