Promina - natjecanje u brdskom biciklizmu

Objavljeno u Novosti

Oduvijek je čovjek njegovao suživot s prirodom i znao prepoznati vrijednosti koje nam ona pruža. Jedna od skupina ljudi koji uživaju u blagodatima prirode su biciklisti.

Preciznije riječ je o klubu „ Orlov krug“ iz Vodica koji su našu planinu Prominu odredili kao destinaciju na  kojoj će se ove nedjelje održati drugi krug natjecanja Dalmatinske zimske lige u brdskom biciklizmu.

Nakon otvaranja natjecanja na cross country stazi u Pletikosićima kod Sinja, na red je došao uspon  1147 metara visok vrh Čavnovka na Promini. Ovaj hvale vrijedan događaj prepoznali su i planinari iz Planinarskog društva Promina, koji su priskočili u pomoć organizatorima, te Grad Drniš koji se također pridružo organizatorima i svojim udjelom pokazao otvorenost  prema budućoj suradnji.

Za ovaj događaj očekuje se oko 50-ak natjecatelja,te su pozvani i svi zaljubljenici u sport i prirodu da navrate do Promine i podrže sudionike. Start je u 12 sati na samom skretanju sa glavne županijske ceste kod Trbounja. Cilj je vrh Promine, a nakon toga uslijedit će proglašenje pobjednika u Planinarskom domu.
Utrka na Promini svojevrsna je test utrka, jer ako sve prođe u redu ,Vodičani imaju namjeru Prominu prijaviti kao destinaciju za natjecanje u prvenstvu Hrvatske u usponu.

Izvrsna je ovo prilika potaknuti baš sve uzraste da svoje slobodno vrijeme iskoriste „punim plućima“, a isto tako i podsjetnik kako u dobre svrhe možemo iskoristiti prirodne ljepote.