Gradonačelnik Josip Begonja obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji cjevovoda u Biočiću i Miočiću

Objavljeno u Novosti

Gradonačelnik Grada Drniša mr.sc. Josip Begonja i zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić danas su obišli radove na izgradnji i rekonstrukciji cjevovoda u naseljima Biočić i Miočić, u pratnji direktora Javnog komunalnog poduzeća 'Rad-Drniš' d.o.o. Davora Jakelića, komunalnog redara Ivice Pamukovića i predsjednika Mjesnog odbora Biočića Špire Tatomira. 

Investicija je vrijedna cca. 4,5 milijuna kuna. Hrvatske vode osigurale su 90% sredstava a Grad Drniš preostalih 10%. Radovi na magistralnom vodovodu procijenjeni su na cca. 1,5 milijuna kuna, a radovi na sekundarnoj mreža cca. 3 milijuna kuna.  

Novac će biti izdvojen kroz dvije proračunske godine. 

- " Za ovu prvu fazu radova koja je otpočela 450.000 kuna već smo osigurali u proračunu za 2013. godinu. Očekujem da će kompletni radovi biti gotovi do ljeta 2014. godine. Nadam se da će se tada konačno stvoriti uvjeti dostojni za život čovjeka", istaknuo je gradonačelnik Drniša Josip Begonja prilikom obilaska radova na terenu. 

Direktor Javnog komunalnog poduzeća 'Rad-Drniš' d.o.o. Davor Jakelić rekao je kako se radi o praktički dva posljednja naselja na području Grada Drniša koji imaju ovakve probleme. 

- "Teren nije zahtjevan, trasa je zacrtana. Očekujem da će sve ići svojim tijekom, bez problema", kazao je direktor Jakelić.