Gradonačelnik Josip Begonja u Pokrovniku otvorio igralište za djecu

Objavljeno u Novosti

Gradonačelnik Drniša mr.sc. Josip Begonja danas je u naselju Pokrovnik u nazočnosti predsjednika Mjesnog odbora Pokrovnik otvorio igralište za djecu.

Gradonačelnik Begonja tom prilikom je izrazio zadovoljstvo što je Pokrovnik dobio dječje igralište sa klackalicama, ljuljačkama, toboganom i ostalim spravama za zabavu najmlađih mještana. Okupljenim građanima kazao je: "Naša obećanja imamo namjeru ostvariti. Obećali smo da ćemo u svakom našem selu ostvariti uvjete za kvalitetniji život djece. Pokrovnik je tek prvi u nizu. Slijede i ostala mjesta, po prioritetima, po broju djece, Pakovo Selo, Radonić, Sedramić, u dogovoru sa mjesnim odborima. Želja nam je u skladu sa proračunskim sredstvima, kroz godinu do dvije dana u svakom selu na području grada Drniša napraviti po jedno ovakvo igralište", kazao je gradonačelnik grada Drniša Josip Begonja.

Igralište za djecu na Pokrovniku prvo je takvo igralište na području Zagore.

Zadovoljstvo novim sadržajem za djecu u naselju Pokorvnik nije krio ni predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora koji je rekao: "Petnaest tisuća kuna koliko je uloženo srdstva su iz proračuna Grada Drniša. Još toliko sredstava su uložili mještani vlastitim donacijama i radom, a značajnim sredstvima podizanje igrališta potpomoglo je i Športsko društvo Pokrovnik.

Ujedno na temelju odluke mjesnog odbora novce koje smo od Grada Drniša dobivali godišnje po 2.000 kn odvajali smo za igralište za djecu. Hvala svima koji su pomogli", kazao je gospodin Josip Lucić.