Grad Drniš darovao zemljište Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje za izgradnju višestambene zgrade u Drnišu

Objavljeno u Novosti

Grad Drniš i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sklopili su 9. studenog 2020.g. Ugovor o darovanju zemljišta na k.č. br. 2121, ukupne površine 3.638 m2 za izgradnju višestambene zgrade s osiguranom kompletnom infrastrukturom dostatnom za spajanje na komunalne priključke novoizgrađenog objekta.

Podsjećamo, 23. lipnja 2020. godine potpisan je sporazum o suradnji na izgradnji višestambene zgrade u Gradu Drnišu, a potpisali su ga državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, u kojem se Grad obvezao Središnjem državnom uredu prenijeti u vlasništvo zemljište.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je 31. kolovoza u EOJN-u javnu nabavu za prikupljanje ponuda za izradu projektne dokumentacije za izgradnju višestambene zgrade u Drnišu na k.č. br. 2121 k.o. Drniš, te je 4. studenog 2020. godine i donesena odluka o odabiru najpovoljnije ponude. Kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana je ponuda tvrtke TRINAS PROJEK d.o.o. iz Osijeka, a izabrani projektant je Ante Grubišić, mag.ing.aedif.

Svrha programa je stambeno zbrinjavanje na području Grada Drniša, a koje se provodi temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima („Narodne novine“ br. 106/18, 98/19), a koje ima za cilj poticanje naseljavanja i ostanka stanovnika.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. ODLUKA O ODABIRU 118 KB