Ostvaren još jedan humani projekt

Objavljeno u Novosti

Riječ je o projektu „Sretna djeca“, koji je provodila Udruga Zvonimir zajedno s australskom vladom. Cilj projekta je integracija djece s teškoćama u razvoju u redovni sustav odgoja i obrazovanja, kao preduvjet njihovog uključenja u društvo i normalan život.
Dokaz je to uspješne suradnje veleposlanstva Australije, koje je prije dvije godine u ime australske vlade Dječjem vrtiću Drniš, darovalo donaciju od 65 tisuća kuna.

Tom donacijom opremljen je prostor jedne odgojne skupine sa svom potrebnom didaktičkom opremom, koju nalažu pedagoški standardi. Inače, tu odgojnu skupinu par sati dnevno posjećuju i djeca s poteškoćama u razvoju.

25. listopada 2012. godine, otpravnik poslova u veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj Bob Nash posjetio je drniški Dječiji vrtić zajedno sa dogradonačelnicom Grada Drniša Vlatkom Duilo.

Dogradonačelnica je ovaj projekt ocijenila dragocjenim za Grad Drniš, jer se radi o pomoći ciljanoj skupini najosjetljivije djece, s poteškoćama u razvoju, kojima se pomaže u socijalizaciji i uključenju u normalan život.

Otpravniku poslova u Veleposlanstvu Australije u RH, drniški mališani izveli su prigodan program, a ravnateljica vrtića Niveska Vlaić darovala mu je Monografiju „Drniš na starim grafikama, razglednicama i fotografijama“ i Grb Grada Drniša.

Izvor: Radio Drniš