Pokrenute investicije u vodovodnu mrežu

Objavljeno u Novosti

Ministarstvo poljoprivrede po okončanju natječaja, Gradu Drnišu odobrilo je sredstva potrebna za rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava naselja Pokrovnik, Pakovo Selo i Sedramić. Ministarstvo je za taj projekt odobrilo 790 tisuća kuna.

Novac mora bit utrošen do sredine prosinca, odnosno do zatvaranja riznice i potrebno je žurno djelovati, istaknula je to dogradonačelnica Grada Drniša Vlatka Duilo.
Poduzeće Vodovod koje ujedno i gospodari vodoopskrbom Grada Drniša, nakon što su odobrena sredstva,raspisalo je natječaj za potrebne radove. Sljedeći korak je provedba javne nabave.
Ujedno je potpisan Ugovor koji predviđa investiciju od milijun i 800 tisuća kuna za isti projekt. Od tog iznosa 800 tisuća kuna osigurava Vodovod kroz dvije godine.
Dogovorom dogradonačelnice Vlatke Duilo i predsjednika Gradskog vijeća Josipom Begonjom odlučeno je da se kroz dvije proračunske godine, tekuću i narednu 2013. godinu, milijun kuna osigura u Proračunu Grada Drniša.
Novcem od Ministarstva, Grada i Vodovoda problem opskrbe vodom Pokrovnika, Pakovog Sela i Sedramića trebao bi konačno jednom zauvijek biti riješen.

Uz spomenute investicije, Upravno vijeće Hrvatskih voda donijelo je odluku da će sa 500 tisuća kuna sufinancirati izgradnju vodospreme naselja Lišnjak, gdje je u toku rješavanje imovinsko pravnih odnosa, a nositelj investicije je drniški Rad.Odobrena su također i sredstva za izgradnju vodoopskrbnog sustava naselja Miočić i Biočić. Ovaj projekt Hrvatske vode sufinancirat će u iznosu od 90 posto, a Grad Drniš pokrit će 10 posto ukupnih troškova koji bude iskazan po završetku natječajnog postupka.

Ovim investicijama Grad Drniš gotovo u potpunosti rješava probleme vodoopskrbe.