Ulaganja u izgradnju komunalne infrastrukture

Objavljeno u Novosti

Grad Drniš uvijek se zalagao za one projekte koji će svojom kvalitetom pospiješiti razvoj komunalne infrastrukture, te poticanje industrijskog razvoja, a time i zapošljavanje.

Kao vlasnik Poslovne zone „Radonić“, Grad Drniš je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva ostvario još jedan projekt sufinaciranja, a sve u cilju privlačenja novih ulagača.

Naime u studenom 2011. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Odlukom o dodjeli sredstava za izgradnju poduzetničkih zona u JLPS za 2011. godinu odobrilo je Gradu Drnišu iznos od 220.000,00 kuna, koje je korisnik sredstava utrošio namjenski, a dodatno je uložio i svoja vlastita sredstva.

Na temelju provedenog javnog natječaja, a sukladno Zakonu o javnoj nabavi radove je izvodila tvrtka Sarađen d.o.o. iz Stankovaca, a za nadzor svih radova bila je zadužena tvrtka Školjera d.o.o. iz Splita.

Ukupni troškovi izvedenih radova iznosili su 487.353,60 kuna s PDV-om.

I u budućnosti će se Grad Drniš zalagati za što kvalitetnije projekte i odluke, a sve u interesu Grada i njegovih građana, kao preduvjet privlačenja novih ulagača i otvaranja novih radnih mjesta.