Poziv na HBOR-ov webinar "Obrtna sredstva za ruralni razvoj"

Objavljeno u Obavijesti

Hrvatska gospodarska komora vas poziva u četvrtak, 4. lipnja, u 10 sati na webinar Hrvatske banke za obnovu i razvitak namijenjen poljoprivrednom sektoru, na kojemu će biti riječi o kreditnoj liniji za obrtna sredstva ruralnog razvoja.

Besplatni Webinar organiziraju HGK – ŽK Šibenik i ŽK Dubrovnik u suradnji s Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, a predavačica je Mira Krneta, voditeljica područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak za Dalmaciju.

Korisnici kredita: Mikro, mali i srednji poduzetnici (OPG-i u sustavu PDV-a, šumoposjednici, obrti, trgovačka društva, zadruge, proizvođačke organizacije), čije poslovanje se odvija u okviru Mjera 4.1., 4.2. i 8.6. te mikro i mali poduzetnici koji razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost u okviru Mjere 6.4. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. Prihvatljiva su ulaganja koja se provode na području Republike Hrvatske osim urbanih središta gradova (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split).

Namjena kredita: financiranje obrtnih sredstava potrebnih za otklanjanje nestabilnosti u odvijanju proizvodnje i financiranje tekućeg poslovanja (priprema proizvodnje, sirovina i materijal, ostali proizvodni troškovi, troškovi radne snage, podmirenje obveza prema dobavljačima i ostalih općih troškova tekućeg poslovanja; osim kreditnih obveza prema poslovnim bankama i drugim financijskim institucijama i PDV-a); Refinanciranje postojećih kredita nije moguće; HBOR će povrat prethodno uloženih sredstava (refundaciju) prihvaćati za obavljena plaćanja u pravilu najduže 3 (tri) mjeseca prije podnošenja zahtjeva za kredit. 

Napomena: Sredstva su ograničena stoga apeliramo na sve zainteresirane da se što prije uključe.

Kreditiranje je izravno, a tekst kreditnog programa je u prilogu.

Na dan održavanja svi prijavljeni će dobiti link za webinar koji će se održati putem aplikacije Microsoft Teams, a u prilogu se nalaze kratke upute za spajanje na webinar.

Prijaviti se možete do 4. lipnja, u 8 sati popunjavanjem prijavnice na ovom linku: Prijava na webinar o obrtnim sredstvima za ruralni razvoj

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PROGRAM KREDITIRANJA - OBRTNA SREDSTVA ZA RURALNI RAZVOJ 179 KB
2. UPUTE ZA SPAJANJE NA WEBINAR (TEAMS LIVE) 177 KB