Sretan Božić!

Objavljeno u Objave gradonačelnika

Drage sugrađanke i sugrađani!

Božić je blagdan ljubavi i mira, radosti i nove nade, blagdan koji poziva na razumijevanje i međusobno poštovanje, na solidarnost među ljudima i brigu za čovjeka.

Božić je prigoda da jedni drugima izrazimo dobre želje za budućnost i da napravimo osvrt na ono što smo učinili u godini koja je na izmaku, a koja nije bila nimalo laka. Prema svim očekivanjima pred nama je još jedna tegobna godina, stoga moramo misliti o obavezama koje smo preuzeli za gospodarski i kulturni napredak našega Grada i uvijek imati na umu da nismo ovdje radi sebe i svojih osobnih interesa, već da trebamo biti na usluzi našim građanima i učiniti sve što je moguće da zajedno prebrodimo gospodarsku krizu koja je zahvatila ne samo naš Grad, već i čitavu RH i šire.

U ovoj godini stigli smo pred sam završetak realizacije projekta IPA komponente 3B „Unaprjeđenja vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanja otpadnih voda za grad Drniš“. Ovaj projekt je među prvima u RH financiran iz fondova EU.

Koristim ovu prigodu da se zahvalim svim građankama i građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom izvođenja radova kroz sam grad Drniš, naročito ovo ljeto.

Kako smo na pragu ulaska u EU, pred nama su novi izazovi i nove mogućnosti, te i dalje moramo nastaviti s dobrim i kvalitetnim projektima, što će zasigurno uvelike doprinijeti razvoju našeg drniškog kraja.

Od važnijih događanja u godini na izmaku izdvojila bih:

  • nastavak izgradnje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni  Radonić,
  • razminiranje,
  • otvorenje Ispostave NP „Krka“,
  • investicije u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže Pokrovnik-Pakovo Selo- Sedramić koji su u tijeku, početak radova rekonstrukcije vodovodne mreže Žitnić, u tijeku su radovi na razminiranju trase, pred završetkom je postupak provedene javne nabave za početak izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže Miočić-Biočić, a osigurana su i sredstva za vodospremu u Lišnjaku,
  • izvršena je sanacija županijskih cesta Jabuka- Kadina glavica-Banovača,  obnova prometnica kroz miljevačka sela Ključ-Drinovci-Brištane,te ceste Miočić-Teplju, koje su financirane sredstvima Vlade RH, Ministarstva prometa i veza, te koristim ovu priliku da im se zahvalim,
  • u posao je uveden izvođač radova na projektima modernizacije i energetske učinkovitosti javne rasvjete,
  • potpisana je povelja Energetske učinkovitosti s UNDP-om, razvojnom agencijom UN-a,
  • u tijeku je postupak javne nabave za uređenje dijela potoka Trzbalićevac.

Naša obaveza je da stvaramo uvjete da naš Grad postane mjesto u kojem će mladi ostajati i vraćati se nakon završenog obrazovanja. Moramo, bez obzira na tegobna vremena stvarati uvjete za otvaranje novih radnih mjesta kroz prostorno plansku dokumentaciju, okrećući se novim modernim tehnologijama posebno u segmentu obnovljivih izvora energije, te otvorenim pristupom, biti na usluzi zainteresiranim ulagačima. 

Svakako jedan od povijesnih trenutaka za naš grad je nastup zagrebačke filharmonije.

Osim lijepih događanja, ovu godinu nažalost, obilježila je i prerana smrt našeg gradonačelnika, gosp. Ante Dželalije. Hvala mu na svemu što je napravio za naš grad i za sve nas. Žao mi je što nije dočekao 16. studenoga 2012. godine jer znam koliko bi mu značilo oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. S Domovinskog rata napokon je skinuta stigma udruženog zločinačkog pothvata.

I na kraju želim vam da provedete Božić u krugu svoje obitelji i prijatelja u veselom blagdanskom raspoloženju. Svim žiteljima drniškog kraja želim sretne i blagoslovljene božićne blagdane i sretnu novu 2013. godinu.

Zamjenica gradonačelnika
Vlatka Duilo