Uskrsna poslanica gradonačelnika Grada Drniša g. Josipa Begonje

Objavljeno u Objave gradonačelnika

Poštovane vjernice i vjernici, dragi sugrađani,

naša svakodnevica pokazuje nam koliko je laži bez imalo odgovornosti, koliko je obmana bez trunke savjesti, koliko ljubomore, koliko podmetanja, demagogije i frazeologije. Ako tome pridodamo još česte svađe i ubojstva, slomljene brakove i silne pobačaje, gnusne psovke, pljačku i kriminal svake vrste, težine i jačine, opravdano se pitamo: ima li tome kraja? Odakle toliki raskorak između onog u što vjerujemo i onog kako živimo?

Zahvaljujući prvenstveno našim braniteljima, imamo Hrvatsku, ali zahvaljujući politici i političarima imamo nesavršen sustav koji treba nadograđivati i razvijati u korist hrvatskog naroda. I zato, od svih koji mogu pomoći s pravom se očekuje da u tome sudjeluju, od onih koji se bave sportom, kulturom i obrazovanjem do onih koji se bave politikom i gospodarstvom.

Danas živimo u vremenu neargumentiranih prozivki. Ostavimo se toga, jer ne poznamo se toliko dobro da bi mogli suditi jedni drugima. Ako i želimo nešto mijenjati, krenimo od sebe, a tek onda mijenjajmo društvo i okruženje u kojem živimo.

Čovjek se udaljio od Boga! Otjerao ga je iz svog srca, a gdje Boga nema ne može dobro završiti! A Bog nam podari ovu zemlju da je volimo, da je čuvamo i izgrađujemo te da je ovako lijepu i ponosnu naraštajima i potomstvu u baštinu predamo.

Smisao je da svi upravo u korizmeno vrijeme pođemo od sebe, stanemo i zamislimo se, da li ispravno živimo i radimo.

SVIM ŽITELJIMA DRNIŠA I DRNIŠKOG KRAJA

ŽELIM SRETAN USKRS 

Vaš gradonačelnik

mr.sc. Josip Begonja