OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE: Započinje informativna kampanja o načinu ostvarivanja potpora u poljoprivredi za 2013. godinu

Objavljeno u IPARD

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove godine provodi informativnu kampanju za poljoprivrednike u svim hrvatskim županijama. Cilj kampanje je pružiti sve potrebne informacije o načinu ostvarenja potpora za izravna plaćanja i određene mjere ruralnog razvoja za 2013. godinu, te dobivanju bespovratnih sredstava potpore iz IPARD programa.

Uvjeti:

Da bi ostvarili ove potpore poljoprivrednici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu, a životinje na gospodarstvu moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja.

Uz ove uvjete, poljoprivrednici su dužni poštovati i uvjete dobre poljoprivredne i okolišne prakse, te u razdoblju od 01. ožujka do 15. svibnja trebaju podnijeti jedinstveni zahtjev za potporu putem elektroničke aplikacije AGRONET.

* Iznimno od tog razdoblja, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 01. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze podnosi se od 01. ožujka do 30. travnja 2013. godine.

Za sve poljoprivrednike koji nisu u mogućnosti sami elektronički popuniti zahtjev, pomoć im, uz djelatnike regionalnih ureda Agencije za plaćanja, mogu pružiti i djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe i djelatnici Hrvatske poljoprivredne agencije.

Informativna kampanja započinje 25. veljače, a našoj Šibensko-kninskoj županiji prezentacija će se održati:

06. ožujka 2013. godine

U Šibeniku, Gradska knjižnica "Juraj Šišgorić" u 9 h.