Preduvjet za prijavu na natječaje iz Programa ruralnog razvoja

Objavljeno u IPARD

Kako je široj javnosti već vjerojatno poznato, s raspisivanjem prvih natječaja za mjere Programa ruralnog razvoja, mijenja se i sam način prijave projekata na natječaje. 

Prijave će se zaprimati i obrađivati u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Bjelovaru, što bi trebalo također ubrzati samo vrijeme potrebno za obradu prijava. 

Najvažnije od svega je kako veliki dio dokumentacije koji je bio potreban za prijavu na IPARD natječaje više nije potreban, budući u novom programskom razdoblju sve prijave idu elektronskim putem, preko aplikacije AGRONET, do koje se dolazi preko mrežne stranice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr). Da bi mogao dobiti pristupnu šifru, odnosno podnositi prijave na natječaje za mjere Programa ruralnog razvoja, svaki se korisnik mora upisati u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Po upisu u ovu evidenciju, putem e-pošte korisnik dobiva pristupne podatke, odnosno korisničko ime i zaporku. 

Na ovaj način upisani, korisnici stječu mogućnost prijave na natječaje, putem modula „Ruralni razvoj“. Važno je naglasiti kako se u Evidenciju korisnika potpore u ruralnom razvoju i ribarstvu moraju upisati i oni koji već imaju šifru za pristup Agronetu. Detaljne upute za pristup Agronetu, promjenu podataka i dr., opisani su u Vodiču za upis u evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, koji je objavljen na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju http://www.apprrr.hr/ruralni-razvoj-1022.aspx