Grad Drniš sa Jadranskom bankom d.d. potpisao ugovor o subvencioniranju kamata na kredite po kreditnom programu Projekt kreditiranja poduzetnika i u 2018. godini

Objavljeno u Gospodarstvo - Obavijesti

I u 2018. godini Grad Drniš u suradnji sa Jadranskom bankom d.d. nastavlja subvencionirati kamatu na kredite po Ugovoru o poslovnoj suradnji na realizaciji Projekta kreditiranja poduzetnika na području Grada Drniša.

Pravo korištenja sredstava imaju poduzetnici (mala i srednja trgovačka društva, obrtnici, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska gospodarstva i privatni iznajmljivači) koji imaju registrirano sjedište i namjeravaju ulagati na području grada Drniša.

Grad Drniš će subvencionirati kamatnu stopu od 2,9% od ugovorene promjenjive kamatne stope u visini od 4,9% godišnje, te bi budući korisnici kredita plaćali kamatnu stopu od 2,0% godišnje promjenjivo, odnosno snosili bi razliku do visine ugovorene kamatne stope.

Maksimalan iznos kredita u 2018. godini za koji će grad Drniš subvencionirati kamatnu stopu iznosi 500.000,00 kuna, što je u skladu sa proračunskim mogućnostima Grada.

Za sve ostale informacije o uvjetima korištenja kredita zainteresirani poduzetnici mogu se obratiti u Jadransku banku d.d.