Grad Drniš pušta u rad sustav javnih bicikli

Objavljeno u Adriatic Canyons Adventure Tours

U srijedu 11. srpnja u 8,00 sati Grad Drniš i službeno pušta u rad sustav javnih bicikli na području Grada Drniša.

Sustav javnih bicikli na području Grada Drniša nabavljen je iz projekta Adriatic Canyoning - ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS. Projekt Adriatic Canyoning financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., u sklopu njegove treće prioritetne osi „Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”. Ukupna vrijednost mu je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Projekt koji se provodi na teritoriju tri države s provedbom je započeo 1. srpnja 2017., a trajat će 30 mjeseci, odnosno do 31. prosinca 2019. godine.

Pored Grada Drniša, partneri na projektu su Grad Široki Brijeg i Općina Grude (BiH), Grad Obrovac i Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA (Hrvatska) i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora).

Sustav javnih bicikli na području Grada Drniša čine dva punkta sa terminalom i biciklima. Jedan punkt je postavljen u samom centru Grada – pored Autobusnog kolodvora, a drugi pored seoskog domaćinstva Etnoland na Pakovu Selu.

Kroz projekt su nabavljena 2 terminala i 12 bicikli – 8 gradskih (klasičnih) i 4 brdska bicikla.

Sustav javnih bicikli namijenjen je svim građanima Drniša, te posjetiteljima i turistima, kojima će se ovim projektom osigurati dodatni turistički sadržaji.

Potrebno je naglasiti da je ovo prvi sustav javnih bicikli na području Dalmatinske zagore, koja se sve više profilira kao cikloturistička destinacija.

A Grad Drniš i ovim projektom pokazuje da ulaže u održivost i zaštitu okoliša, a sve uz primjenu modernih tehnologija i praćenje europskih trendova.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. GRAD DRNIŠ PUŠTA U RAD SUSTAV JAVNIH BICIKLI 366 KB