Otvoren Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu

Objavljeno u Adriatic Canyons Adventure Tours

U utorak 23. travnja 2019. godine u Pakovu Selu je otvoren Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu. Centar su svečano otvorili gradonačelnik Josip Begonja, predsjednik Gradskog vijeća Ante Pleadin, te zamjenica župana Darija Puljić.

Vrijednost radova je bila oko 300 tisuća kuna sa PDV-om.

Radovi na uređenju i opremanju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu financirani su iz  projekta Adriatic Canyoning - ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS, kojeg Grad Drniš provodi zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Projekt traje do kraja 2019. godine.

Nakon službenog otvaranja, u suradnji sa Centrom za obiteljski smještaj iz Splita, organizirana je radionica pod nazivom „Edukacija za iznajmljivače početnike i one koji to tek žele postati“. Ovaj edukativni program obuhvatio je kompletno poslovanje koje mora poznavati svaki iznajmljivač kako bi bio uspješan – prijave samostalne djelatnosti, uređenja prostora, marketinga, izdavanja računa, te izvještavanja.

Centar u Pakovu Selu će biti centralno mjesto na kojem će svi sadašnji, ali i oni potencijalni turistički djelatnici sa drniškog područja, ali i šire moći dobiti pomoć i savjete u svom poslovanju. U Centru će se organizirati radionice i edukacije na temu ruralnog turizma, te sastanci na kojima će se povezivati poljoprivrednici i turistički djelatnici. U Centru će se razvijati novi turistički projekti, koji se trebaju temeljiti na ključnim prednostima drniškog područja - kulturna baština, gastronomija, tradicija, kvaliteta smještaja i prirodna baština.