Predstavnici Grada Drniša sudjelovali na Herzegovina Adventure Week-u

Objavljeno u Adriatic Canyons Adventure Tours

Od 27. do 29. rujna u sklopu projekta Adriatic Canyoning na području Širokog Brijega i Gruda se održao Herzegovina Adventure Week. Cilj ovog događanja je bio da se lokacije kanjon Borak i Peć Mlini promoviraju i prepoznaju kao destinacije aktivnog turizma. Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, predstavnici Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore uživali su u adrenalinskim aktivnostima kanjoninga, zip line-a, sportskog, te slobodnog penjanja i via feratti.

Riječ je o završnom događanju cjelokupnog projekta Adriatic Canyoning koji je započeo 1. sprnja 2017. godine, a koji se provodi u sklopu INTERREG - IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Grad Široki Brijeg nositelj je projekta, uz partnere: Grad Drniš, Grad Obrovac, Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Općinu Grude i Agenciju za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Projekt ADRIATIC CANYONING je ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, a završava 31. prosinca 2019. godine.

Prije službenog početka događanja održan je sastanak projektnog tima i upravnog odbora projekta na kojem je izvršena određena evaluacija dosadašnjeg dijela projekta Adriatic Canyoning. Ovaj sastanak je održan u skladu s planiranim aktivnostima. Na sastanku se moglo čuti kako se projekt uskoro privodi kraju kao i sve planirane aktivnosti. Također, partneri u projektu potpisali su Izjavu za implementaciju zajedničkog modela za bolje upravljanje i održivo korištenje prirodnih resursa, koji je izrađen u sklopu ovog zajedničkog projekta.

Kroz ovaj projekt, Grad Drniš je nabavio i implementirao sustav javnih bicikli na području Grada Drniša, uredio i opremio Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, te uredio i opremio pješačko-biciklističke staze na području Pakova Sela i Pokrovnika.

Vrijednost projekta koji se odnosi na aktivnosti Grada Drniša je 332.874,89 EUR-a, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 85%, odnosno 282.943,65 EUR-a. Iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu, Gradu Drnišu je dodijeljeno 296.132,20 kuna za sufinanciranje dijela sredstava, točnije 80% od ukupnog iznosa sredstava koje Grad Drniš treba osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta „Adriatic Canyons Adventure Tours – ADRIATIC CANYONING".