Završno predstavljanje projekta "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša"

Objavljeno u Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša

Grad Drniš provodi projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša“. Projekt "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša" se provodi u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Građenje reciklažnih dvorišta" u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.219.850,62 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 3.039.188,12 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 2.583.309,90 kuna, što je gotovo 84,999999% ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta čime će se postići povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta. Kroz projekt su se provele i brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i djeci.

Tijekom provedbe projekta organizirano je nekoliko radionica za djecu pod nazivom „Otpad nije smeće“ i „ART reciklaža“. U okviru završnog predstavljanja projekta, u predvorju kino dvorane u Drnišu će se organizirati izložba dječjih radova od recikliranog materijala, koje su izradila djeca na ukupno 8 provedenih radionica. Izložba će se održati od 16. do 19. travnja 2019. godine.

Otvaranje izložbe je planirano za utorak 16. travnja u 12,00 sati.

Na izložbu je pozvana sva zainteresirana javnost.

Za djecu nižeg uzrasta - sudionike edukativnih radionica pripremljeno je i malo iznenađenje – prigodna predstavu povodom Uskrsa i dana planete Zemlje – predstava „Eko jeka i čarobna planeta“.

"Eko jeka"  je predstava koja u sebi  nosi edukativne i relevantne elemente bitne za svakodnevni život i razvoj djeteta. Izvedba je protkana sa mnoštvom interakcije u kojoj djeca trebaju pokazati svoje znanje o planeti Zemlji i stvarima koje nas okružuju.

U predstavi na zabavan način djeca će naučiti o korištenju ekoloških sredstava prijevoza umjesto vozila na fosilna goriva koje zagađuju okoliš; kako pošumljavati; kako očuvati šume; o važnosti vode i pravilnom korištenju vode; kako odvajati smeće u adekvatne kante za smeće, te kako reciklirati smeće…

Ciljevi ovih edukativnih aktivnosti su bili podizanje ekološke svijesti  i odgovornosti u održavanju okoline čistom među najmlađima, a koja će svoja stečena znanja i svijest prenijeti i na svoje roditelje.

Predstava će se održati 16. travnja u 11,30 sati u kino dvorani u Drnišu, a pozivaju se svi učenici nižih razreda Osnovne škole i djeca predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića, koji će nakon predstave dobiti i poklon – edukativnu bojanku izrađenu u okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša“.