Započele edukativne radionice za djecu u sklopu projekta Natura Drniš

Objavljeno u NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Nakon odrađenih radionica suhozidne gradnje i aktivnog odmora, krenule su edukativne radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovne i srednje škole u Drnišu.

Radionice su osmišljene kao škole u prirodi u kojima će djeca usvajati znanja o vrijednostima prirodne baštine drniškog kraja. Intencija je da se djeca potaknu na češći boravak u prirodi i odgovorno ponašanje za vrijeme boravka u prirodi. Kroz sudjelovanje u edukativnim radionicama djeca će prepoznavati načine održivog razvoja temeljenog na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima kojima ovo područje obiluje, a neki od njih će, vjerujemo, postati i aktivni dionici u razvoju.

U prvoj radionici su sudjelovali učenici drniške Gimnazije uz podršku njihove nastavnice iz fizike, gđe Ivana Grabrić Marin. Tijekom radionice učenici su se upoznali s prirodnim vrijednostima te bogatstvom biološke raznolikosti koja je i razlog zašto se šire područje Grada Drniša nalazi unutar ekološke mreže NATURA 2000, a koje im je prenijela biologinja Martina Markov.

Nakon obilaska grada i dijela kanjona Čikole, učenici su vrijedno radili na kreiranju eko-paketa koji se temelji na prirodnim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima drniškog kraja koji još uvijek nije zauzeo svoje mjesto na karti vrijednih destinacija za posjećivanje.

Svoje radove će predstaviti tijekom radionice „Ekološka poljoprivreda i očuvanje krajobraza Promine“ koja će se održati u utorak, 29. rujna 2020. godine u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu.