Poziv na predstavljanje interaktivne knjige "Prirodne ljepote Drniša" u sklopu projekta Natura Drniš

Objavljeno u NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000

Pozivaju se svi zainteresirani prosvjetni radnici, odgojitelji, pedagozi, knjižničari, predstavnici udruga koje rade sa djecom na prezentaciju interaktivne knjige "Prirodne ljepote Drniša", koja je izrađena u sklopu projekta Natura Drniš.

Riječ je o slikovnici "Prirodne ljepote Drniša" koja u kombinaciji s interaktivnom olovkom postaje edukativni materijal koji svakom čitatelju omogućava otkrivanje prirodnih ljepota našega zavičaja. Ilustracije se odnose na biljne i životinjske vrste te staništa karakteristična za područje zaštićenom ekološkom mrežom Natura 2000.

Izrada interaktivne knjige predstavlja nivo iznad konvencionalnih edukativnih materijala jer približava materiju koja se predstavlja mlađoj djeci vrtićke dobi koja ne znaju čitati te djeci i odraslima s poteškoćama vida ili kretanja prenoseći im znanje o prirodnoj baštini koji oni nisu u mogućnosti vidjeti ili posjetiti.

Edukacija i prezentacija knjige će se održati u utorak 13. listopada 2020. godine u dva termina: 11,00 sati i 13,00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici. Prijave su obavezne putem poveznice OVDJE.

Cilj ove aktivnosti je interaktivnu knjigu učiniti dostupnom što većem broju ljudi, kako bi se podiglo njihovo znanje i njihova svijest o ekološkoj mreži Natura 2000 na drniškom području.

S obzirom na epidemiološku situaciju, prijava je obvezna, budući da je broj mjesta ograničen. Nužno je da se svi prijavljeni pridržavaju preporuka Županijskog stožera civilne zaštite, te da obavezno koriste zaštitnu masku u zatvorenom prostoru, te da dezinficiraju ruke prilikom ulaska u dvoranu, kao i da se pridržavaju primjerenog razmaka.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIV 145 KB