Gradonačelnik Josip Begonja potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja"

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

Danas je gradonačelnik Josip Begonja potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" za projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja", koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, te je 100% sufinanciran iz sredstava EU fondova

Provedba projekta započinje danom potpisa Ugovora, odnosno od danas, te traje 24 mjeseca - do 11. siječnja 2021. godine. 

Projektom će se povećati mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem  stručnih radionica) te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Kroz projekt će se unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade sa pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama.

Kako bi dugotrajno nezaposleni bili što konkurentniji na tržištu rada i lakše pronašli stalno zaposlenje, Grad Drniš će kroz organizaciju okruglih stolova na kojima će biti prisutni i poduzetnici, predstavnici marginaliziranih skupina, stručne službe koje rade sa marginaliziranim skupinama definirati koje su to potrebe tržišta rada i koji su stručni programi deficitarni, kako bi se 15 dugotrajno nezaposlenih osoba osposobilo i kvalificiralo upravo za te programe.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu moraju ispunjavati uvjete da prilikom ulaska u projektne aktivnosti moraju biti mladi 29 godina i nezaposleni iznad 6 mjeseci ili osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci. Osim što će se kroz projekt osposobiti kroz jedan od verificiranih programa za odrasle, za njih će se održati i 6 sastanaka i radionica u cilju povećanja njihovih komunikacijskih, pregovaračkih i prezentacijskih vještina, te podizanja razine samopoštovanja i kreativnosti, a sve kako bi se smanjila njihova socijalna isključenost.