Održana početna konferencija projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja"

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

U Drnišu je danas održana početna konferencija u okviru projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja". Voditeljica projekta Marija Vukušić je iznijela sve ključne podatke o projektu, a riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, te je 100% sufinanciran iz sredstava EU fondova.

Provedba projekta traje 24 mjeseca, odnosno do 11. siječnja 2021. godine.

Projektom će se povećati mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem stručnih radionica) te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Kroz projekt će se unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade sa pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama.

Voditeljica projekta Marija Vukušić je još jednom pozvala sve nezaposlene osobe mlađe od 30 godina, a nezaposlene duže od 6 mjeseci, te starije od 30 godina i nezaposlene duže od 30 godina da se jave na ponovljeni Javni poziv za prijavu na programe osposobljavanja. Preko ovog projekta, a prijavom na javni poziv omogućava se osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe EU projekata. Za grupu od 6 nezaposlenih osoba će se organizirati edukacija u Drnišu, te će dobiti certifikat kojim će im se povećati konkurentnosti na tržištu rada. Također se omogućava i osposobljavanje za kuhare, slastičare i vozače.

Voditeljica projekta je pozvala sve nezaposlene osobe da se jave njoj ili projektnoj asistentici Martini Softić osobno ili putem e-maila: marija.vukusic@drnis.hr, martina.softic@drnis.hr ili na telefon 022/888-835, 022/888-838.