Grad Drniš financira programe osposobljavanja za pomoćnike u nastavi za rad s učenicima s teškoćama

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

Kroz projekt „Osposobljavanjem do zaposlenja“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Grad Drniš planira provesti osposobljavanje 4 nezaposlene osobe za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama.

Grad Drniš ovaj projekt provodi od siječnja ove godine. Cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine 15 dugotrajno nezaposlenih osoba, u skladu sa potrebama tržišta rada s ciljem lakšeg zapošljavanja i osnaživanja i motiviranja za aktivaciju i ulazak u svijet rada. Kroz pozive nezaposlenim osobama za osposobljavanje do sada se omogućilo osposobljavanje jedne osobe za program Slastičar/ka, te 6 nezaposlenih osoba za program Voditelj/ica pripreme i provedbe EU projekata. Programi osposobljavanja za oba programa započinju za nekoliko dana.

Nakon nekoliko poziva nezaposlenim osobama, kroz koje su se nudili programi osposobljavanja za vozače, kuhare, slastičare, voditelje EU projekata,  a prepoznavajući potrebe tržišta rada, kao i aktualne probleme, Grad Drniš se odlučio na II. izmjene Poziva za prijavu na programe za osposobljavanje, kojima se planira osposobljavanje 4 osobe za pomoćnike u nastavi, te i dalje 4 osobe za turističke vodiče.

Nakon svih programa osposobljavanja polaznici će steći Uvjerenje o pohađanju programa koji se upisuju u e-radnu knjižicu.

Stoga pozivamo sve nezaposlene osobe koje zadovoljavaju uvjete, a to su da imaju najmanje završenu srednju školu, te da su mlađi od 30 godina i nezaposleni dulje od 6 mjeseci ili da su stariji od 30 godina, a nezaposleni  dulje od godine dana, a koji imaju afiniteta za rad s djecom, njihov razvoj i obrazovanje da se jave na poziv objavljen na web stranicama Grada Drniša ili u gradsku upravu Grada Drniša na broj telefona 888-835, 888-838 ili 888-845 ili osobno na adresu Trg kralj Tomislava br. 1.

Za one koji imaju više afiniteta za rad s turistima, još uvijek je u ponudi i program osposobljavanja za turističkog vodiča.