Započela edukacija nezaposlenih osoba za voditelja pripreme i provedbe EU projekata

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

U Centru za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, koji se nalazi u zgradi Osnovne škole, 11. studenog je započeo program osposobljavanja za voditelja pripreme i provedbe EU projekata. 

Program osposobljavanja se provodi u sklopu projekta „Osposobljavanjem do zaposlenja“, koji je odobren u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, te je 100% sufinanciran iz sredstava EU fondova. Provedba projekta traje 24 mjeseca, odnosno do 11. siječnja 2021. godine.

Cilj projekta je povećanje mogućnosti zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša i Šibensko-kninske županije kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem stručnih radionica), kako bi se umanjio rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Kroz projekt će se također unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade sa pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama.

U ovih 10 mjeseci provedbe projekta, zaposlena je jedna osoba kao projektni asistent, jedna dugotrajno nezaposlena osoba je započela program osposobljavanja za slastičara, te će uskoro dobiti i uvjerenje, odnosno svjedodžbu o osposobljenosti.

Za voditelja pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova prijavilo se 6 mladih nezaposlenih osoba, te je Grad Drniš sklopio ugovor sa Pučkim otvorenim učilištem Algebra iz Zagreba za  pružanje usluga osposobljavanja za program VODITELJ/ICA IZRADBE I PROVEDBE PROJEKATA FINANCIRANIH IZ EU – FONDOVA. Radi se o programu osposobljavanja verificiranom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te će sve osobe koje završe ovaj program dobiti javnu ispravu o završenom osposobljavanju koja se upisuje u e-knjižicu. 

Još uvijek je otvoren javni poziv svim nezaposlenim osobama mlađim od 30 godina, koje su nezaposlene najmanje 6 mjeseci, te osobama starijim od 30 godina, a koje su nezaposlene najmanje 12 mjeseci za prijavu na programe osposobljavanja za pomoćnika u nastavi i turističkog vodiča, te pozivamo sve pripadnike ciljne skupine da se što prije prijave, kako bi stekle stručno znanje koje će im osigurati veću konkurentnost na tržištu rada i lakše zapošljavanje.