Dodijeljena prva uvjerenja o osposobljavanju nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

U petak je dodijeljeno prvo uvjerenje o osposobljavanju za pripadnike ciljne skupine u sklopu projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja". Projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja" provodi se u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, a projekt se u 100%-tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt traje 2 godine i završava 11. siječnja 2021. godine. Cilj projekta je povećanje stručnih znanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša u skladu s potrebama tržišta rada, a sve u cilju njihovog lakšeg zapošljavanja.

U sklopu ovog projekta je i 6 mladih nezaposlenih osoba osposobljeno za voditelja izrade i provedbe EU projekata, te će i oni uskoro steći svoja uvjerenja koja se upisuju u e-radnu knjižicu, a za nekoliko dana započinje osposobljavanje još 6 mladih osoba za pomoćnike u nastavi.