Podijeljene svjedodžbe pomoćnicima u nastavi

Objavljeno u Osposobljavanjem do zaposlenja

U ponedjeljak 14. rujna u Velikoj gradskoj vijećnici, uz poštivanje protuepidemijskih mjera podijeljene su svjedodžbe osobama koje su u sklopu projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja" završile program osposobljavanja Pomoćnik u nastavi za rad s učenicima s teškoćama.

Šest pripadnica ciljne skupine projekta završilo je teoretski dio nastave, dijelom u učionici, dio on-line, te nakon toga i praktični dio nastave, nakon čega su stekli uvjerenje o osposobljavanju, a u ponedjeljak im je svečano uručena i svjedodžba o završenom programu, verificiranom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja se u upisuje u eRadnu knjižicu. Dodjeli svjedodžbi su prisustvovali gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta iz Šibenika Miranda Slipčević.

Šest nezaposlenih osoba se prijavilo na javni poziv Grada Drniša za osposobljavanje osoba pripadnika marginaliziranih skupina za program pomoćnika u nastavi, nakon čega je Grad Drniš sklopio ugovor o osposobljavanju sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika.

Projekt "Osposobljavanjem do zaposlenja" se financira iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu projekta je već 13 mladih nezaposlenih osoba osposobljeno za željene programe – jedna za slastičarku i šest za voditelje izrade i provedbe EU projekata, te sada i 6 pomoćnika u nastavi.

Kako je cilj projekta povećanje mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem stručnih radionica) kako bi se umanjio rizik od njihove socijalne isključenosti i siromaštva posebno veseli da su se dvije osobe iz ovog  programa osposobljavanja za pomoćnike u nastavi sa početkom ove školske godine zaposlile u Osnovnoj školi u Drnišu kao pomoćnici u nastavi.

U ponedjeljak 21. rujna započinje program osposobljavanja za voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova za još dvije mlade nezaposlene osobe, čime će cilj projekta biti u potpunosti ispunjen. Projekt završava u siječnju 2021. godine.