Priopćenje za medije: DANI OTVORENIH VRATA – DOBRODOŠLI U DRNIŠ

Objavljeno u Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka

Pod motom „Otvorenih vrata, otvorena srca – Dobrodošli u Drniš“, u petak 3. i subotu 4. lipnja održat će se  manifestacija „Drniš – Dani otvorenih vrata“.  Na toj će manifestaciji biti obilježen završetak projektnih aktivnosti realizacije europskog projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka“

„Obale rijeka Čikole i Krke, kao i cijeli okolni kraj imaju iznimne mogućnosti za pokretanje gospodarskih djelatnosti – od ugostiteljstva do poljoprivredne proizvodnje. U tom smislu u sklopu ovog projekta uređeni su novi i rekonstruirani postojeći lokaliteti za kulturni i aktivni turizam, koji šire drniško područje pretvaraju u atraktivnu turističku destinaciju.“, rekao je na konferenciji za novinare mr.sc. Josip Begonja, Gradonačelnik Grada Drniša. 

U kanjonu rijeke Čikole uređene su atrakcije aktivnog turizma, planinarske staze i zip line. U Drnišu je rekonstruirana Stara mlinica iz 15. stoljeća koja će na manifestaciji „Drniš – Dani otvorenih vrata“ biti predstavljena široj javnosti. „Na drniškoj Poljani organiziramo Sajam obrtničke i turističke ponude na kojem će svoju ponudu predstaviti više od 40 izlagača, a riječ je većinom o obiteljsko – poljoprivrednim gospodarstvima, domaćim radinostima i obrtnicima.“, najavila je projektna menadžerica Ivana Sučić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti. Uz Sajam organizira se i zabavni program, nastupit će KUD-ovi s drniškog područja, a u večernjim satima veliki koncert održat će pop-rock legenda Marjan Ban s pratećim bendom Diktatori.

Na turi „U Meštrovićevom rodnom kraju“ moći će se razgledati bogata ostavština tog umjetničkog velikana, a za sve zainteresirane bit će organizirane i dvije ture razgledavanja Drniša uz stručno vodstvo turističkih vodiča. Na biciklističkim stazama koje su uređene na širem drniškom području u sklopu manifestacije „Drniš – Dani otvorenih vrata“ održat će se duatlon utrka Miljevci – Trbounje, dok će na kanjoning stazi biti organizirano spuštanje kanjonom Čikole. Dan otvorenih vrata imat će i Gradski muzej Drniš.

Ukupna vrijednost projekta „Razvoj turizma na rubnim djelovima NP Krka“ je 632.133,51 EUR od čega se 84,22% sufinancira sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sva pitanja i dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.

Ivana Sučić

projekt menadžerica

022 888 845 | ivana.sucic@drnis.hr