Započeli radovi na biciklističkoj stazi u Trbounju

Objavljeno u Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka

Započeli su radovi na biciklističkoj stazi u Trbounju, koja je dio projekta Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka. Partner na ovom projektu je JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, čija je zadaća uređenje biciklističkih staza.

- Trasa na području Trbounja duga je 3 kilometra, a bit će obilježena s 5 bunara koji će služiti kao točke za stajalište i odmorište. Staza koja će voditi prema NP Krka nastavljat će se preko Miljevaca i iznosit će 50-ak kilometara, kazao je ravnatelj Razvojne agencije Drago Matić.

Iako je područje kojim će staza u Trbounju prolaziti teško prohodno, izvođači radova nadaju se da će posao biti obavljen u predviđenom roku, kroz iduća četiri mjeseca.

Prigodom otvaranja radova stazu je obišao i gradonačelnik Josip Begonja.

- Investicija ovoga dijela projekta je oko 64 tisuće eura, od čega EU sufinancira nešto više od 55 tisuća eura. Sve ovo je doprinos ukupnom razvoju turizma na našem području. Sada će oni koji se bave i koji će se baviti agroturizmom u sastavni dio ponude moći uvrstiti i poučne biciklističke staze... To je proces od nekoliko godina kojeg moramo polako graditi, tako da na području bivše općine Drniš dobijemo razgranatu mrežu biciklističkih staza, što bi bilo za svaku pohvalu, zaključuje gradonačelnik.

Izvor: Radio Drniš