Podijeljena uvjerenja o osposobljenosti za žene zaposlene u sklopu projekta "Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu"

Objavljeno u Za bolju budućnost - program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu

U petak u Velikoj gradskoj vijećnici je održana konferencija u sklopu projekta „Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu“, koji se provodi u okviru poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.898.907,00 kuna, a financiran je 100% sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 30 mjeseci i završava 17. srpnja 2021. godine.

Kroz projekt je zaposleno 16 žena, pripadnica ciljne skupine, sve redom žene starije od 50 godina, koje će 24 mjeseca brinuti o 80 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš.

Ovom prilikom su ženama zaposlenim u sklopu projekta podijeljena uvjerenja o osposobljavanju za željena zanimanja. Naime, u sklopu projekta je sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika sklopljen ugovor o osposobljavanju 16 žena za kuharice, slastičarke i njegovateljice. U petak su podijeljene 2 diplome za kuharice, 7 diploma za slastičarke i 7 za njegovateljice. Diplome su im uručili gradonačelnik Josip Begonja, ravnateljica POU Šibenik Miranda Slipčević i voditeljica obrazovanja u POU Šibenik Miranda Kalauz.

Ovim projektom je osigurano zaposlenje u trajanju od 24 mjeseca za 16 žena, koje će uz nova znanja, vještine i kompetencije stečene kroz osposobljavanje, te uz radno iskustvo na ovom projektu omogućiti veću konkurentnost na tržištu rada i lakše zaposlenje u budućnosti.