Proveden izvid Komisije za stjecanje naslova Grad Drniš – prijatelj djece

Objavljeno u Grad Drniš - prijatelj djece

U četvrtak 24. listopada proveden je izvid Komisije Saveza DND-a za stjecanje prestižnog naslova „Grad Drniš – prijatelj djece“.

Tri tima komisije sa pratnjom obišla su dječja igrališta, Dječji vrtić u Drnišu i područna odjeljenja u Radoniću i Oklaju, Osnovnu školu „Antuna Mihanovića Petropoljskog“, Srednju školu „Ivana Meštrovića“, Narodnu knjižnicu, Pučko otvoreno učilište, Gradski muzej, Glazbenu osnovnu školu „Krsto Odak“, Dom zdravlja, Centar za socijalnu skrb, Gradsko društvo Crvenog križa, prostore udruga koje djeluju na području Grada Drniša.

Razgovaralo se s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i MUP-a, te predstavnicima gradske uprave Grada Drniša, koji su prezentirali što lokalna zajednica čini na području zaštite djece i provedbe ove Akcije.

U Glazbenoj školi „Krsto Odak“ predstavljeno je dječje kulturno-umjetničko stvaralaštvo Grada Drniša, tako da su nastupila djeca iz dječjeg zbora „Grdelini“, učenici Glazbene škole „Krsto Odak“ sa svojim profesorima, djeca iz Dječjeg vrtića Drniš, Tamburaški orkestar „Krsto Odak“, kao i djeca iz Kazališne radionice „Mali meštar“.

Grad Drniš je kandidat na dobivanje naziva „Grad prijatelj djece“, ali izvid je samo jedan od elemenata za donošenje odluke Središnjeg koordinacijskog odbora, a koja će se donijeti sredinom studenog.

Ovaj tjedan je provedeno i istraživanje Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu u Osnovnoj školi u Drnišu o zadovoljstvu djece i njihovoj percepciji cijele akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. U istraživanju su sudjelovala djeca od 4. do 8. razreda uz suglasnost roditelja.

U tijeku je i anonimno telefonsko anketiranje građana Grada Drniša od strane Saveza DND-a o sadržajima, uvjetima i mogućnostima koje Grad Drniš kao lokalna zajednica pruža za odgoj i rast i razvoj djece.