Održan 2. Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš

Objavljeno u Grad Drniš - prijatelj djece

Pod geslom "I ja ću biti olimpijac" oko 160 djece Dječjeg vrtića Drniš i područnih odjeljenja iz Unešića, Oklaja, Ružića i Miljevaca sudjelovalo je u 2. Olimpijskom festivalu Dječjeg vrtića Drniš. Festival je otvorio gradonačelnik Josip Begonja, a natjecanje je osim vatrenih navijača – roditelja, pratio i šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.

Kako kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić - Manifestaciju je 2002. godine pokrenuo Hrvatski olimpijski odbor s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta ,  i dodala kako se festivalom kroz igru i druženje djeci žele približiti etički principi koji potiču sport ali i duh fair play-a i nenasilja.

Nagradu za fair play dobio je Ivan Dželalija, a ukupni pobjednik male Olimpijade je ekipa Kalandruna.

- Lijepo je vidjeti 160 djece koji se natječu u olimpijskim disciplinama mislim da je to njima podstrijeh za dalje da izaberu neki sport, a tko zna možda se među njima krije i budući olimpijac, rekla nam je tajnica Zajednice sportova grada Drniša Iva Jelčić.

Festival je održan u organizaciji Zajednice sportova Grada Drniša i Dječjeg vrtića Drniš.

Izvor: Radio Drniš