Dječji tjedan: Narodna knjižnica-Drniš organizirala društvenu igru "Čovječe ispravi se" koja se bazira na pravima djeteta

Objavljeno u Grad Drniš - prijatelj djece

U sklopu Dječjeg tjednu Narodna knjižnica-Drniš organizirala je jučer društvenu igru "Čovječe ispravi se" koja se bazira na pravima djeteta. 

Naime, društvenu i računalnu igricu "Čovječe ispravi se" UNICEF je osmislio 2014. godine u povodu svog 68. rođendana  i 25. rođendana Konvencije o pravima djeteta kako bi djeci na zabavan način približio koja su njihova prava.

Igra sadrži igraću ploču s 55 polja, 48 kartica s pitanjima o dječjim pravima, 8 kartica s dječjim pravima, 4 figurice za pomicanje po poljima, 1 kockicu za određivanje pomaka figurica i UN-ovu Konvenciju o pravima djeteta.

Tako su djeca kroz igru i zabavu mogli naučiti zašto su dječja prava važna, što su potrebe, a što želje, kakva sve prava postoje i još puno toga. Ono što su naučila u igri, moći će primijeniti i u životu.

U igri su sudjelovala djeca 4-ih, 5-ih i 6-ih razreda osnovne škole. Svi sudionici stekli su titulu "pravobranka" ili "pravobrankice", a članovi pobjedničke ekipe dobili su i knjigu na dar.